EN ÇOK DEĞİŞİM: 2002 yılından bu yana dokuz bakan değişti. 18 kez eğitim programlarında değişikliğe gidildi.
ÇOCUKLAR İŞÇİ OLDU: Türkiye’de 7.6 milyon çocuk göreli yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ekonomik zorluklar nedeniyle çocuklar eğitimden kopuyor. TÜİK verilerine göre 15-17 yaş arası çalışanların oranı yüzde 32. Yani 100 çocuktan 32’si okulu bırakıp çalışmak zorunda kalıyor
MEMNUN OLAN YOK: Türkiye’nin yüzde 87’si eğitim kalitesinden memnun değil. Her 10 kişiden 6’sı eğitimin öneki yıllara kıyasla gerilediğini düşünüyor.
GERİCİ ÇEDES: Müfredat değişiklikleri ile eğitimde, dinci, gerici öğeler yoğunlaştı. Bilimsel ve laik eğitim hedef alındı. ÇEDES ile tarikat ve cemaatlerin okullara girmesinin önü açıldı.
KALABALIK SINIFLAR: Yeni okul ve derslikler inşa edilmedi. Bazı dersliklerde 40-50 öğrenci eğitim görür hale geldi.
TASARRUF VE TEMİZLİK: İtibardan tasarruf etmeyen iktidar, tasarrufu okulların temizliğinden yaptı. Bazı okullarda temizlik ve güvenlik personeli yok.
Yabancı öğrenci sayısı 340 bin
Kayseri Erciyes Üniversitesi yeni akademik yıl açılışı dün yapıldı. Törene YÖK Başkanı Erol Özvar da katıldı. Aralarında yabancıların da bulunduğu öğrencilerin arasına oturan Özvar, “Türkiye’de 340 bin yabancı öğrenci var. Hedefimiz bunu 500 bine çıkarmak” dedi.