GÜNDEM

DAGAB DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ...

Merkezi İzmir’de bulunan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Birliği - DAGAB, depremzedelere ayni ve nakdi yardımın yanı sıra psikolojik danışmanlık hizmeti desteği sağlamak için harekete geçti...

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen ve 10 ilimizde büyük yıkıma yol açan deprem felaketinin yaralarını sarmak üzere seferber olan sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları devam ediyor.

Merkezi İzmir’de bulunan DAGAB (Doğu ve Güneydoğu Anadolu Birliği) depremzedelere ayni ve nakdi yardımın yanı sıra, ürettiği proje kapsamında psikolojik destek verecek.

Oluşturulan psikolog grubuyla çalışmanın ayrıntılarını planlayan DAGAB Yöneticileri gerek deprem bölgesinde gerekse bölgeden ayrılarak başka illere yerleşen depremzedelere yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti verecek.

DAGAB Eş Genel Başkanı B. Doğan Bayram ve Eş genel başkanı M.Metin yardımcıBaşkanlığında toplanan Birlik Başkanları, felaketin ardından yaraların hızla sarılmasının önemli bir dayanışma olduğunu, ancak travmanın psikolojik boyutunun da göz ardı edilmemesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardı.

DAGAB Eş Başkanı Mustafa Metin Yardımcı, yapılanmalarını Doğu Anadolu Bölgesi’nin 24, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 9 ilinden göç ederek İzmir’e yerleşen vatandaşların bir araya gelerek oluşturduğuna işaret ederek “Acılarımız da ortak, sevinçlerimiz de. Amacımız en iyi şekilde ve bileşenlerimizin katkılarıyla depremzedelere faydalı olabilmek.” dedi.

(Depremden etkilenen vatandaşlarla kahvaltıda buluşuldu)

Daha sonra konuşan DAGAB Genel Başkanı B.Doğan Bayram'da Depremin acısını en iyi biz anlarız, Anadolu ve Anadolu ANA'larının kan ağladığını söyleyerek “Birlik Başkanlarımızın çok büyük bir bölümü deprem bölgesinde, depremzedelere yardım etmek için bulunuyor. Biz de İzmir’deki Birlik Başkanlarımızla, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları yardımlara katkılarda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra, deprem bölgesinden İzmir ve çevre illere gelen depremzedelerin konaklaması için olağanüstü bir çaba gösteriyoruz. Büyük felaketin sorumluları sadece Mutaahitler olmamalı, yetkili onay veren kurumlarada soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Bundan sonra yer bilimcilerin onayı olmadan, jeoliji mühendislerinin inşaat yapımına katkı sağlaması gerekmektedir.Ayrıca, barınma ve gıda yardımlarıyla birlikte, depremzedelerin hayata tekrar adaptasyonu için, psikolojik destek verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda DAGAB Birliği gereken organizasyonu yapmaya başladı. İnanıyoruz büyük bir Milletiz hep beraber atlatacağız, Ülkemize yardımda bulunan Ülkelere teşekkür eder bunları asla unutmayacagız. Bu kampanyamıza katkıda bulunmak isteyen psikolog ve pedagoglar bizlere ulaşabilir.” dedi.

DAGAB tarafından düzenlenen ve psikolojik desteğin boyutlarının konuşulduğu toplantıya, Kadın Kolları Başkanı Mediha Balbakan, Ağrı Birlik Başkanı Hasan Göztepe, Malatya Birlik Başkanı Yakup Elçi, Erzurum Birlik Başkanı Serkan Kılıç, Bitlis Birlik Başkanı Ahmet Anık, Muş Birlik Başkanı Cemal Aydın, Koordinatör Hakan Bayram, Gençlik Kolları Başkanı Yasin Boztaş ve yönetim kurulu katıldı.Ayrıca Elazığ birliği başkanı işadamı M.Zeki Bulut ailesinden 4 kişiyi adıyamanda kayıp etti taziye dilekleri iletildi, yakınlarına ve depremde bütün hayatını kaybeden yurtdaşların ruhuna Fatiha okundu.