Trabzonspor'un 17 Mart Pazar günü oynadığı Fenerbahçe karşılaşmasında 3-2'lik mağlubiyet sonrası Fenerbahçeli futbolcuların tahrikleri sonrası bir grup taraftar sahaya girmişti. Sahaya giren taraftarlar etkisiz hale getirilmesine rağmen, Fenerbahçeli futbolcular bu kişilere saldırmıştı. Bu yaşanan olaylar sonrasında ise Trabzonspor taraftarlarından 13 kişi sorgulandı. 5 kişi ise tutuklandı. Tutuklama kararlarının ardından önemli bir hukuk mücadelesi veriliyor. Süreci ise Trabzonspor'un Eski Başkan Yardımcısı Gökhan Saral da takip ediyor. Saral, tüm detayları ile anlattı:
Trabzonspor'un Eski Başkan Yardımcısı Gökhan Saral'ın takip ettiği ve anlattığı hukuki süreç ve Trabzonspor taraftarları ile ilgili son durum:
Sulh Ceza Hakimliği tarafından 5 taraftarımızın tutuklanmasına ilişkin karara; 4 taraftarımızın Avukatları tarafından itiraz edilmiştir.
Kararı veren Sulh Ceza Hakimliği tarafından 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 268/2. Maddesi gereğince kararın 3 gün içerisinde düzeltilmemesi durumunda dosya CMK’nın 268/3-b maddesi uyarınca itiraz mercii olan nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi tarafından incelenecek ve itiraz konusunda karar verilecektir.
1 Taraftarımızın yönünden itiraz bugün yapılacaktır.
Tutuklu Taraftarlarımızdan H.Ç.,O.B.,K.O. darp edilmiş ve yaralandıklarına ilişkin ADLİ raporları mevcuttur.
ŞİKAYETÇİ de oldukları için KENDİLERİNİ DARP EDEN (Fenerbahçeli Futbolcular) kişiler yönünden 5271 sayılı CMK gereğince SORUŞTURMA yapılması ZORUNLUDUR.
Şüpheli Taraftarlarımız 5237 sayılı TCK’nın 86/2.maddesi kapsamında basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde kasten yaralama suçundan ve 6222 sayılı Kanunun 16/2. maddesi kapsamında müsabakanın seyrini veya güvenliğini bozma suçundan tutuklamaya sevk edilmiş ve bu şuçlardan tutuklanmışlardır.
Yaralama suçu için Kanunda öngörülen ceza 4 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası olup 6222 sayılı Kanunun 17/1. maddesi gereğince ceza yarı oranında artırılacaktır.
Haber görselin ardından devam etmektedir
6222 sayılı Kanunun 16/2. maddesinde düzenlenen suçun cezası ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır.
Aynı Kanunun 17/A maddesine göre yüzünü kapatanlar yönünden ceza yarı oranında artırılır.
Yargılama sonucunda mahkemenin verilen cezaları TCK’nın 62/1. Maddesi gereğince 1/6 oranında indirme yetkisi mevcuttur.
Yargılama sonucunda Mahkemece tespit edilecek cezanın 2 yıldan az olması durumunda CMK’nın 231/5. maddesine göre hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya TCK’nın 51. Maddesi gereğince hapis cezasının ertelenmesi mümkündür.
Bu iki durumda CEZANIN İNFAZ edilmesi söz konusu olmayacaktır. Buna göre verilen tutuklama tedbirinin verilmesi muhtemel ceza ile orantılı olmadığı ortadadır.
İşlendiği iddia edilen suç ve verilmesi muhtemel CEZA gözetildiğinde TUTUKLAMA tedbiri gerekli olmadığı gibi AĞIR BİR KORUMA TEDBİRİDİR. İTİRAZ mercii tarafından kararın düzenlenmesi Kamuoyu vicdanını rahatlatacaktır.
Gökhan Saral, tüm hukuki süreci anlattıktan sonra bu süreci yakından takip edip adalet peşinde koşturan herkese şu sözlerle teşekkür etti; "ADALET PEŞİNDE KOŞAN ve BEKLENTİSİ OLAN HERKESİN DİKKATLERİNE saygıyla sunulur. Bu süreçte yapıcı katkısını esirgemeyen değerli hukukçularımıza Camiamıza ve yanımızda olan herkese gönülden teşekkür ederim."
Kaynak: Günebakış